Uitvoerenden


Dirigent: Mirjam van den Hoek

Mirjam van den Hoek  studeerde aan het conservatorium in Rotterdam (Codarts) bij Wiecher Mandemaker. In 2018 behaalde ze aldaar haar bachelor diploma. Tevens heeft zij aan dit conservatorium Kerkmuziek gestudeerd, bij Hanna Rijken en Arie Hoek. In 2019 heeft ze haar diploma behaald. Inmiddels studeert Mirjam voor haar Master Koordirectie aan het conservatorium van Antwerpen, bij Luc Anthonis. Ze volgt als bijvak klassieke zang en heeft les van Anne Cambier.


Mirjam is als dirigent verbonden aan een vijftal koren. Het zijn zeer uiteenlopende koren, waardoor Mirjam een breed scala aan stijlen voorbij ziet komen. Zo dirigeert zij  een cantorij, maar ook een oratoriumkoor, een vrouwenkoor en drie kamerkoren. Zingen en dirigeren gaan bij Mirjam hand in hand, ze zingt dan ook sinds 2012 bij de Laurenscantorij te Rotterdam. Ook zingt zij regelmatig in kleine ensembles, waarbij ze dan ook de leiding heeft.


Organist continuo : Niels de Klerk

Niels de Klerk (1997) is cantor-organist van de Oude Kerk in Naaldwijk. Hij streeft een carrière in meerdere disciplines na. In 2022 rondde hij zijn Master of Music af met het Requiem van Duruflé in de Catharinakerk in Eindhoven. Dit concert werd met een 9 bekroond. In 2020 voltooide hij de Master Economics aan de Tilburg University.


Niels is sinds begin 2023 organist van het Beekes-orgel (1831) in de Oude Kerk in Naaldwijk. Eerder was hij organist in onder meer Sleeuwijk en Lexmond. Hij speelt met regelmaat soloconcerten, diensten, en concerten met koren of instrumentalisten. Zo speelt hij veel basso continuo, vormt hij een vast duo met de saxofonist Bruno Alonso, en heeft hij koorwerken als de Chichester Psalms van Bernstein en de Petite Messe Solennelle van Rossini uitgevoerd.


Hoofdvak orgel studeerde hij in de bachelor bij Ruud Huijbregts. Tijdens de Master of Music volgde hij naast de lessen bij Ruud Huijbregts ook lessen bij veel gerenommeerde organisten in binnen- en buitenland. Dit waren onder meer Hayo Boerema, Leo van Doeselaar, Jan Hage, Arjen Leistra, Bart Rodyns en Peter Van de Velde.  Als bijvakken studeerde hij tijdens de bachelor in Tilburg piano, klavecimbel en koordirectie.


Naast de orgel- en economiestudie in Tilburg studeerde hij kerkmuziek aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. 


Hollands Symfonie Orkest (HSO) Het HSO is een flexibel orkest gespecialiseerd in het begeleiden van koren. Daarnaast speelt het orkest graag symfonische muziek. De freelance musici willen hun liefde voor muziek maken graag delen met een zo breed mogelijk publiek. Ze proberen altijd de beste musici bij elkaar te brengen afgestemd op de werken die gespeeld gaan worden. Daardoor kunnen ze een breed repertoire verzorgen.

In het orkest spelen veel ervaren musici. Ze werken ook graag samen met nieuwe musici. Het HSO is er best trots op dat vele musici, die in de door het rijk gesubsidieerde orkesten een vaste baan hebben, eerst bij ons ervaring hebben kunnen opdoen. Zij vinden het belangrijk daardoor een bijdrage te kunnen leveren aan de brede muziekcultuur in Nederland. Veel van deze musici spelen nog graag af en toe bij het HSO.